Tuesday, June 12, 2012

Konvo Angah

Bismillah..

nie satu lagi yang aku post pasal coming soon 2.. nie adalah hari konvokesyen adk no 2 aku yang belajar di Kolej PTPL Shah Alam.. majlis di adakan di MSU Shah Alam.. 


Along, kakak, angah & adik


kunci kejaya berada pada seorang ibu .

Inilah insan yang telah melakar kejaya setiap anaknya.. perlunya topi graduasi itu berada pada mak. TQ mak..





Tahniah angah atas di kurniakan segulung diploma.. semoga berjaya teruskan melakar kejaya untuk keluarga kita.. ingatlah kepada semua yang membaca.. setinggi mana kerjayaan kita ianya datang dari Allah S.W.T dan setiap kejayaan kita sebenarnya ada insan di belakang kita iaitu MAK & ABAH kita.. merekalah yang setiasa mendoakkan kejayaan kita.. mereka ingin melihat kerjayaan anak mereka..


"Ayah dan ibu,Itulah permulaan kami,Dapatlah melihat bulan dan Matahari
Ahai... Yang dikurniakan dari Ilahi Ahai...Ayah dan ibu lah
Mesti dihormatiAyah dan ibu
Wali dan juga keramat, Pada mereka kita beri hormat
Ahai...Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat"

lagu ini telah menitiskan airmata mak aku semasa seorang student PTPL menyanyikan semasa majlis rehat. dan ia telah menyebabkan mata aku mula berair. sungguh menyentuh hati. Tahniah pihak pengurusan Kolej PTPL yg telah berjaya menyentuh perasaan setiap waris yg datang..

6 comments:

  1. hensem lak adik syed! hahaha =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai adk ja hansem.. abgnya x pon?? nie bkn leh wat 450D ja merajuk ngn EE nie.. skali tua 450D la nie..

      Delete
  2. Replies
    1. owhh ya, nak tanya jugak. macam mana nak buat threaded comments ni? ada tutorial tak? :)

      Delete
    2. threaded comment?? xbp pndai laa.. =)

      Delete
  3. salam..thanks awak sebab sudi follow blog sy..tapi atas sebab yang tak dapat di elakkan, sy terpaksa menukar link blog saya..
    mohon maaf atas kesulitan..

    http://www.rosnajihahahmad.blogspot.com.

    keep in touch sahabat blogger..

    ReplyDelete